Bilim ve Teknoloji

ChatGPT'ye insansı özellikler ekleniyor!

"OpenAI şirketinin yayınladığı ChatGPT, bilgi kesim tarihi Eylül 2021'e kadar olan verilere dayanıyordu. Yani, bu yapay zeka modeli Eylül 2021 ve öncesi internet verileriyle eğitilmişti."

Abone Ol

Bugünden itibarense robotun "premium" kullanıcıları artık sorularına gerçek zamanlı yanıtlar alabilecek. Yani bu kullanıcılar artık sohbet robotuna güncel olayları sorabilecek, haberleri buradan takip edebilecek Sohbet robotunun ücretsiz olan GPT-3.5 sürümüne güncel verilere ulaşıp ulaşamadığını sorduğumuzdaysa hala "Üzgünüm, bilgi kesim tarihim Eylül 2021'e kadar olan verileri içeriyor ve o tarihten sonraki güncellemelere erişimim yok" yanıtını veriyor. OpenAI güncel veri özelliğinin yakında bütün kullanıcılara açılacağını belirtti.

ChatGPT insana benzer özellikler taşıyacak

"Şirket, bu haftanın başında yaptığı açıklamada, yakın gelecekte ChatGPT'ye sesli sohbet özelliğini ekleyeceğini duyurdu. ChatGPT ve benzer yapay zeka sohbet robotları, kullanıcılara daha insansı cevaplar verebilmek için büyük miktarda veri kullanıyorlar. Bu tür robotların çevrimiçi bilgi arama yöntemlerini önemli ölçüde değiştirmesi bekleniyor."

ChatGPT'ye güncel verilere erişiminin neden bu kadar uzun sürdüğünü sorduğumuzdaysa bize üç yanıt veriyor: dil modellerinin programlamasının uzun zaman alması ve çok kaynak gerektirmesi, gerçek zamanlı veri kullanımının yanlışlıklara yol açma ihtimali, ve gerçek zamanlı verilerin kullanımının -özellikle telif hakkına tabi içeriklerin kullanımıyla ilgili- gizlilik ve etik endişelere yol açması.

ChatGPT'nin bu yeni özelliği, yapay zekanın karşı karşıya olduğu büyük ikilemin de mükemmel bir örneği; bu teknolojinin gerçekten yararlı olabilmesi için önündeki parmaklıkların kaldırılması ya da esnetilmesi gerekiyor, ancak bunu yaparak bu teknolojinin daha tehlikeli ve kötü amaçlı kullanımının da önü açılmış oluyor.